Foto: AP/Scanpix/LETA

Eiropas Komisijas (EK) "Brexit" sarunu delegācijas vadītājs Mišels Barnjē trešdien paudis cerību panākt vienošanos par "šķiršanās rēķinu" pirms Eiropas Savienības (ES) samita decembra vidū.

Tomēr Barnjē noraidīja mediju otrdien izplatītās ziņas, ka Lielbritānijas un ES sarunu delegācijas panākušas vienošanos, ka Apvienotā Karaliste, izstājoties no bloka, samaksās 45 līdz 55 miljardus eiro.

Barnjē trešdien kādā pasākumā Berlīnē sacīja, ka ES samitā 14. un 15. decembrī, cerams, varēs paziņot, ka pusēm izdevies panākt vienošanos. Viņš norādīja, ka šāda vienošanās ar Londonu nozīmētu ļoti nopietnu soli ES un Lielbritānijas attiecībās. Arī Lielbritānijas valdība apgalvo, ka sarunas turpinās un vienošanās par konkrētu summu vēl nav panākta.

ES līderi vēl nav apstiprinājuši pāreju "Brexit" sarunās uz tirdzniecības attiecībām starp ES un Londonu pēc Lielbritānijas izstāšanās no bloka, norādot, ka sarunās vēl nav panākts pietiekams progress galvenajos izstāšanās jautājumos par finansiālo saistību nokārtošanu, pilsoņu tiesībām un robežu starp Ziemeļīriju un Īriju. Lēmumu, vai pāriet uz nākamo sarunu posmu, plānots pieņem samitā decembra vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!