Ir atsākusies cilvēku evakuācija no nemiernieku kontrolētajiem Alepo austrumu rajoniem. No pilsētas ceļā devušies autobusi un medicīniskais transports, atsaucoties uz ANO amatpersonu, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Evakuācijas norit," aģentūrai "Reuters" apstiprināja ANO amatpersona. Pirmie cilvēki no Alepo izvesti ap pulksten 23 svētdienas vakarā.

Vismaz 350 cilvēki kopš svētdienas nakts esot pametuši nemiernieku anklāvus. Iespēju pamest smagi sabombardētos un ielenktos Alepo rajonus smagos apstākļos gaida tūkstošiem cilvēku.

Pieci autobusi ar cilvēkiem ieradušies nemiernieku kontrolētajā Hanalasalā, ziņo aģentūra AFP. No šejienes evakuētie tālāk došoties uz valdības kontrolētajiem rajoniem Alepo un Idlibas provincēs.

Pirms tam svētdien nemiernieku kaujinieki ielenca un nodedzināja evakuācijai nosūtītos autobusus, kavējot cilvēku izvešanu. Vairāki avoti ziņoja, ka uzbrucēji bijuši grupējuma "Jabhat Fatah al-Sham" (bijusī "Al Nusra") džihādisti.

Tikmēr daudz mērenākas nemiernieku grupas šo uzbrukumu ir nosodījušas, ziņo BBC. Libānas kaujinieku grupa "Hezbollah", kas karo Sīrijas valdības pusē, paziņoja, ka autobusi nodedzināti apšaudes laikā, kas izcēlusies starp "Jabhat Fatah al-Sham" un citu islāmistu grupu, kas atbalsta cilvēku evakuāciju.

Mediji vēstīja, ka iepriekš galvenais šķērslis evakuācijas turpināšanai bijušas domstarpības par cilvēku skaitu, ko paralēli Alepo evakuācijai paredzēts evakuēt no diviem šiītu ciematiem - Fuas un Kafrajas - uz rietumiem no Alepo.

Alepo austrumdaļa nemiernieku rokās nonāca 2012.gadā, bet 22.septembrī sākās režīma spēku operācija tās atgūšanai, ko atbalstīja arī Krievijas kara aviācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!