Foto: Reuters/Scanpix

"Facebook" pārstāvji ir nolīguši uzņēmumu "Bertelsmann business services," kas monitorēs un dzēsīs ārā visus rasisma pilnos komentārus Vācijā. "Facebook" pārstāvji atzinuši, ka šāds lēmums pieņemts, reaģējot uz valdošo kritiku sabiedrībā, sestdien vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

"Ar šo jaunieviesumu "Facebook" vēlas pārliecināties, ka visi ziņojumi par saturu, kas raisa vardarbību un neatbilst mūsu komunikācijas standartiem, var tikt risināti vēl efektīvāk," sacījis "Facebook" pārstāvis.

"Facebook" noteikumos rakstīts, ka tie ierobežo iebiedēšanu, uzmākšanos, kā arī draudus. Savukārt kritiķi norādījuši, ka līdz šim brīdim "Facebook" nav darījis pietiekami, lai īstenotu noteikumos izvirzītās prasības.

Vācijas žurnāls "Der Spiegel" ziņojis, ka "Facebook" darbā nolīdzis vismaz 100 cilvēkus, kas uzraudzīs un dzēsīs naida runas "Facebook". Tāpat arī esošie darbinieki esot nodarbināti, lai izskaustu naida runas.

Tāpat vēstīts, ka pagājušā gada novembrī Vācijā, Hamburgā, sākti tiesvedību darbi par pārkāpumiem sociālo mediju platformās, kas veicina naida runu.

Slaveni vācu politiķi un arī slavenības paudušas bažas par strauji pieaugošo komentāru skaitu sociālajos medijos un "Facebook", kas vērsti pret ārzemniekiem un imigrantu pieplūdumu.

Vācijas kanclere Angele Merkele aicinājusi "Facebook" darīt kaut ko vairāk, lai cīnītos ar šiem naida pilnajiem komentāriem. Merkele lūgusi Tieslietu ministrijai izveidot pat darba grupu, kas risinātu jautājumu par "Facebook" un citiem sociālajiem tīkliem, lai ātrāk varētu izskaust naida kurinošos komentārus, kā arī tos pēc iespējas ātrāk izdzēst.

Jau ziņots, ka pēc Jaungada naktī Ķelnē, Vācijas rietumdaļā, masveida seksuāla rakstura uzbrukumiem sievietēm, policijas bezspēcība un valsts lielāko mediju centieni noziegumus noklusēt Vācijas sabiedrībā izraisījuši šoku. Arī šis gadījums palielinājis spriedzi sociālajos tīklos, kas izraisījuši naida pilnus komentārus par bēgļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!