Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) izjaucis nelegālu ieroču kontrabandas kanālu no Latvijas uz Krieviju, vēsta ziņu aģentūra "RIA Novosti".

FDD darbinieki atmaskojuši starptautisku noziedzīgo grupējumu, kas nodarbojies ar ieroču nogādāšanu uz Krieviju, teikts dienesta ceturtdien izplatītā paziņojumā.

Operācijas laikā Pleskavas apgabalā aizturēts Latvijas pilsonis, kurš pārvedis ieročus pāri robežai. Tāpat aizturēti arī noziedzīgās shēmas organizatori – trīs Krievijas pilsoņi un pieci viņu līdzzinātāji.

Jautāts par aizturēto Latvijas valstspiederīgo Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis atbildēja, ka šo gadījumu Valsts policija nevar komentēt, jo no publiski pieejamās informācijas nav iespējams identificēt aizturēto personu, līdz ar to Valsts policija nevar atbildēt, vai šajā gadījumā ir sadarbojusies ar Krievijas tiesību aizsargājošajām iestādēm.

Taču Sadovskis piebilda, ka starptautiskā sadarbība informācijas apmaiņas jomā notiek regulāri gan ar Krieviju, gan ar citām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!