Foto: AFP/Scanpix

ASV varas iestādes izmeklē lietu par kādu Federālā Izmeklēšanas biroja (FIB) slepeno aģentu, kuru tur aizdomās par ievērojamu budžeta līdzekļu iztērēšanu izklaidei Filipīnu naktsklubos un bordeļos, otrdien vēsta laikraksts "Los Angeles Times".

Aizdomās turētajam aģentam Filipīnās bija jāizmeklē ieroču kontrabandas lieta, atsaucoties uz dokumentiem, vēsta laikraksts. Izmeklētāji aprēķinājuši, ka mazāk nekā gada laikā aģents izklaidei iztērējis 14 500 dolārus (7819 lati), turklāt 1600 dolāru (861 lats) vienas nakts laikā 2011. gada septembrī Manilas naktsklubā "Area 51".

Šā gada maijā Filipīnu varas iestādēm radās aizdomas, ka "Area 51" nodarbina mazgadīgas prostitūtas, norāda "Los Angeles Times". Varas iestādes aizturēja 19 nepilngadīgas kluba darbinieces, kuras dejoja viesiem striptīzu un piedāvāja intīmpakalpojumus.

Apsūdzētā aizstāvības pārstāvis Džons Litrels gan norāda, ka slepenais aģents naktsklubus varēja apmeklēt nevis viens, bet kopā ar personām, kuras saistītas ar ieroču kontrabandu, lai tādā veidā iegūtu informāciju par noziedznieku darbību, vēsta laikraksts.

ASV aģenti jau nesen nonākuši mediju uzmanības lokā saistībā ar prostitūcijas skandālu. "Delfi", atsaucoties uz aģentūru BNS, vēstīja, ka aprīlī prostitūcijas skandālā bija iesaistīti Slepenā dienesta aģenti, kuri pavadīja prezidentu Baraku Obamu vizītes laikā Kolumbijā. Aģentus apsūdzēja "neatbilstošā uzvedībā", jo tie viesnīcā bija nogādājuši prostitūtas. 11 Slepenā dienesta aģenti un piecas militārpersonas tika nosūtītas mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!