Līdzšinējā ASV Federālā Izmeklēšanas biroja (FIB) direktora Džeimsa Komija atlaišanas dēļ netiks apturēta izmeklēšana par Krievijas iejaukšanos 2016. gada prezidenta vēlēšanās, ceturtdien Kongresam apliecināja FIB direktora vietas izpildītājs Endrū Makeibls.

"Līdz šim nav bijis nekādu centienu traucēt mūsu izmeklēšanai," Senāta Izlūkošanas komitejai sacīja Makeibls.

"Nevar apturēt FIB vīriešus un sievietes darīt to, kas ir pareizi," viņš sacīja. "Visi mūsu aģenti, kas ir iesaistīti šajā izmeklēšanā, joprojām ir savos amatos."

Makeibls iebilda pret Baltā nama apgalvojumiem, ka Komijs būtu zaudējis FIB darbinieku uzticību.

"Direktoram Komijam FIB plašs atbalsts bija un ir arī šodien," viņš sacīja komitejai "Es augsti vērtēju direktoru Komiju. Es augsti cienu viņa spējas un viņa godīgumu."

ASV prezidents Donalds Tramps atlaida Komiju, pārmetot to, kā notikusi Hilarijas Klintones e-pastu lietas izmeklēšana. Vairāki ASV demokrāti jau pauduši viedokli, ka Trampa lēmums atbrīvot no amata Komiju varētu būt mēģinājums sabotēt izmeklēšanu par iespējamiem Trampa komandas sakariem ar Krieviju.

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien paziņoja, ka viņam visu laiku bijis nodoms atlaist Komiju, nodēvējot viņu par "izlēcēju".

"Es viņu grasījos atlaist, neskatoties uz rekomendācijām," intervijā telekanālam NBC pavēstīja Tramps. "Paskatieties uz FIB pirms gada. Tur faktiski vadīja haoss. Tas vēl nav atguvies."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!