Foto: AFP/Scanpix

Kompānijas "Amtrak" vilcienam, kas otrdien pie ASV pilsētas Filadelfijas noskrēja no sliedēm, un vēl kādam citam vilcienam tajā pašā apgabalā, iespējams, trāpījuši neidentificēti šāviņi, atsaucoties uz izmeklētāju paziņojumu vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Vilciena konduktore izmeklētājiem pastāstījusi, ka īsi pirms sadursmes dzirdējusi kā mašīnists pa rāciju runājis ar cita vilciena vadītāju, kurš paziņojis, ka viņa vilciena priekšējā vējstiklā ietriecies kāds objekts. Saskaņā ar konduktores pausto, otrā vilciena vadītājs avarējušā vilciena mašīnistam stāstījis, ka par notikušo ziņojis dispečeram, kā arī veicis piespiedu apstāšanos. Savukārt avarējušā vilciena vadītājs atbildējis, ka arī viņa vilcienam, iespējams, trāpījis kāds objekts.

Avarējušā vilciena priekšējā vējstikla palieku izpētei piesaistītie ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) darbinieki. Pašlaik tiek pieļauts, ka vilcienam īsi pirms liktenīgā brīža trāpījusi lode, akmens vai kāds cits objekts.

Avarējušā vilciena mašīnists pirmajā nopratināšanā gan skaidrojis, ka neatceras notikumus īsi pirms nelaimes, kurā dzīvību zaudēja astoņi un ievainoti tika 200 cilvēki.

Jau ziņots, ka vilciens avārijas brīdī vismaz divas reizes pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu - 170 kilometrus stundā. Konkrētajā vietā bijis noteikts ātruma ierobežojums - 80 kilometri stundā.

Vilcienā atradās 243 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!