Filipīnu musulmaņu partizāni, kas tur gūstā vairākus desmitus ķīlnieku Holo salā valsts dienvidos, prasa 25 miljonu ASV dolāru (15 miljonu latu) lielu izpirkumu par viņu atbrīvošanu, trešdien paziņoja informētas personas valdības izlūkdienestā.
Partizānu grupējuma "Abu Sayyaf" pieci vadītāji ir piekrituši izpirkumam, bet vēl nav skaidrs, vai viņi gaida šīs summas samaksāšanu uzreiz vai pakāpeniski.

Ierosinātais izpirkums attiecas uz diviem Vācijas, diviem Francijas, diviem Dienvidāfrikas, diviem Somijas, diviem Filipīnu, trim Malaizijas pilsoņiem un vienu Francijas un Libānas pilsoni, kas 23.aprīlī tika nolaupīti Malaizijas kūrortā Sipadanā un vēlāk pārvesti uz Holo salu.

Par šo izpirkumu paredzēts atbrīvot arī trīs Francijas televīzijas reportierus, kurus "Abu Sayyaf" sagrāba 9.jūlijā, kad viņi bija ieradušies džungļu slēptuvē intervēt ķīlniekus.

Pie ķīlniekiem vairāk nekā mēnesi atrodas arī 12 Filipīnu evaņģēlisti, kas tur ieradās 1.jūlijā lūgt par viņiem. "Abu Sayyaf" sākotnēji paziņoja, ka saņēmis par ķīlniekiem 13 evaņģēlistus, bet 27.jūlijā viens no viņiem atstāja nometni un paziņoja, ka viņa kolēģi atrodas gūstā brīvprātīgi.

Izpirkuma prasība neattiecas uz trim Filipīnu strādniekiem kristiešiem, kurus "Abu Sayyaf" sagūstīja pagājušajā nedēļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!