Foto: AP/Scanpix

Filipīnu policijai svētdien noteikta augstākās pakāpes trauksmes gatavība saistībā ar pirmdien gaidāmajām Neatkarības dienas svinībām un ceturtdien paredzēto amerikāņu dziedātājas Britnijas Spīrsas koncertu.

Ņemot vērā, ka Filipīnu armija valsts dienvidos jau gandrīz trīs nedēļas cenšas atkarot islāmistu kaujiniekiem Maravi pilsētu, pastāv bažas par iespējamiem atriebības uzbrukumiem vai diversijām šo pasākumu laikā.

Kaujās par Maravi, kas atrodas aptuveni 800 kilometrus uz dienvidiem no galvaspilsētas Manilas, jau zaudējuši dzīvību 217 cilvēki. Pēc valdības lūguma palīgā Filipīnu Bruņotajiem spēkiem nākuši ASV īpašo operāciju spēki.

Pirmdien Filipīnas svinēs 119. gadaskārtu kopš atbrīvošanās no Spānijas koloniālās varas, un valsts prezidents Rodrigo Duterte gatavojas vadīt karogu uzvilkšanas ceremoniju Manilā.

Policija pārbauda arī Britnijas Spīrsas koncerta rīkotāju plānotos drošības pasākumus bažās par iespējamiem teroraktiem pēc asiņainās traģēdijas, kas 22. maijā notika amerikāņu popzvaigznes Arianas Grandes koncertā Mančestras arēnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!