ASV Floridas dienvidos esošajā Pārklendas Mārdžorijas Stonmenas Duglasas vidusskolā izcēlusies apšaude, kurā bojā gājuši vismaz 17 cilvēki, bet ievainoti desmiti, atsaucoties uz policijas sniegto informāciju, trešdien ziņo ārzemju mediji.

Bovardas grāfistes šerifa birojs paziņojis, ka apšaudē ir vismaz 17 bojā gājušie.

"Šāvējs ir aizturēts. Notikuma vieta vēl arvien ir aktīva," pavēstījis Bovardas grāfistes šerifa birojs, kurš arī piebildis, ka pašreizējā informācija liecinot – apšaudes sarīkotājs nav skolnieks. Šāvējs identificēts kā 19 gadus vecais Nikolass Krūzs, vēsta ārzemju mediji.

Slaktiņa sarīkotājam bija mugurā tumšsarkanā jaka ar melnu cepuri, ziņoja vietējie mediji.

#NEW: Longer video of suspect arrested @wsvn pic.twitter.com/2ZHmCd69rV

— Franklin White (@FranklinWSVN) February 14, 2018

Kā "CBS news" pastāstīja avots tiesībsargājošās iestādēs, apšaudes sarīkotājs pirms uguns atklāšanas skolā piespiedis trauksmes zvanu, kas izraisījis skolā haosu. Tikai pēc tam sākusies apšaude.

Notikuma vietā ieradušies operatīvie dienesti. Policija lūgusi iedzīvotājus notikuma vietai netuvoties, kā arī tā slēgusi tuvākās apkaimes ceļus ap skolu.

"Fox news" vēsta, ka ārpus skolas izvesti ievainoti bērni, kuri nodoti mediķu aprūpē.

Likumsargi arī tviterī izplatījuši aicinājumu, kurā lūdz ēkā palikušos skolniekus un skolotājus iebarikādēties līdz brīdim, kad tos sasniegs un izglābs policija.

Vairākus skolniekus policijai jau izdevies evakuēt no skolas. Tie nogādāti uz citu skolu, kura atrodas netālu no apšaudes vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!