Floridas štata Augstākā tiesa otrdien paziņoja, ka tai nav noteikta termiņa, kurā paredzēts darīt zināmu lēmumu par to, vai prezidenta vēlēšanu rezultāti, kas iegūti, ar rokām pārskaitot biļetenus, tiks akceptēti.
Šis lēmums var izšķirt prezidenta vēlēšanu rezultātus Floridā un līdz ar to visā ASV, jo kandidāts, kurš iegūs Floridas 25 elektoru balsis, būs nodrošinājis sev uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās. Demokrātu kandidāts Als Gors cer, ka balsu pārskaitīšana ar rokām viņam varētu dot pārsvaru pār republikāņu kandidātu Džordžu Bušu.

"Patlaban nav noteikta termiņa, kurā paredzēts pieņemt lēmumu," žurnālistus informēja tiesas pārstāvis Kreigs Voterss.

"Mēs vienkārši nezinām," viņš piebilda.

Voterss sacīja, ka tiesas pārstāvji par to informēs 30 minūtes pirms lēmuma paziņošanas, un tad šis lēmums tiks paziņots un vienlaikus publicēts internetā, bet tā īss kopsavilkums tiks izklāstīts žurnālistiem.

Voterss arī solīja katru dienu pēc iespējas agrāk informēt, vai šis lēmums attiecīgajā dienā tiks paziņots.

Viņš arī solīja laikus informēt sabiedrību par to, vai tiesa attiecīgo lēmumu paziņots pirms Pateicības dienas, kas ASV tiks svinēta šajā ceturtdienā. Šie svētki ir vieni no svarīgākajiem valstī, un trešdienas vakarā lielākā daļa ASV iedzīvotāju sāksies brīvdienas, kas ilgs līdz pirmdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!