Foto: AP/Scanpix
Krievijas Cilvēktiesību padome savā mājas lapā nejauši publicējusi patiesos Krimas referenduma rezultātus, kuri atklāj vērienu ar kādu balsojuma rezultāti sagrozīti, otrdien vēsta "Forbes".

Jau vēstīts, ka 16.martā Krimā notika referendums, kas paredzēja Ukrainas pussalas likumīgas iespējas pievienoties Krievijas Federācijai, kļūstot par tās 48.reģionu. Referenduma legalitāti apstrīdēja Ukraina un rietumvalstis.

Minētajā balsojumā esot piedalījušies 87% Krimas iedzīvotāji, no tiem 97% balsojuši "par", tolaik paziņoja prokrieviski noskaņotā vēlēšanu rīkošanas komisija.

Savukārt 5.maijā Krievijas Cilvēktiesību padome nejauši savā mājas lapā publicējusi patieso ziņojumu par vēlēšanu rezultātiem un vēlētāju aktivitāti Krimā, vēsta "Forbes". Kopumā referendumā piedalījušies 30% Krimas iedzīvotāji, no kuriem 50% balsojuši "par" pievienošanos Krievijai. Tādēji kopumā tikai 15% (50% no 30%) Krimas iedzīvotāji balsojuši "par" atdalīšanos no Ukrainas.

Pēc nepilnas stundas nejauši publicētie materiāli no mājas lapas izdzēsti, norāda "Forbes".

"Krievija plāno atkārtot Putina plānus par Krimu arī Doņeckā, kur 11.maijā paredzēts balsojums par tā saukto Doņeckas tautas republikas izveidi," raksta "Forbes".

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!