Foto: LETA

Amerikāņu biznesa žurnāla " Forbes" veidotajā pasaules ietekmīgāko sieviešu topa pirmajā vietā šogad, tāpat kā pagājušajā gadā, ir Vācijas kanclere Angela Merkele.

Merkeli 2010.gadā pēc četriem šajā pozīcijā pavadītiem gadiem apsteidza ASV pirmā lēdija Mišela Obama, kas pērn bija astotajā vietā, bet šogad ir septītajā vietā.

Par otro pasaules ietekmīgo sievieti "Forbes" šogad, tāpat kā pērn, atzinis ASV valsts sekretāri Hilariju Klintoni, kas 2010.gadā bija piektā ietekmīgā sieviete.

Trešajā vietā, tāpat kā pagājušajā gadā, " Forbes" pasaules ietekmīgāko sieviešu sarakstā ierindota Brazīlijas prezidente Dilma Rusefa.

Ceturtajā vietā ir datorprogrammatūru giganta "Microsoft" dibinātāja Bila Geitsa sieva Melinda, kas kopā ar vīru izveidoja un vada labdarības fondu "Bill & Melinda Gates Foundation", un pērn bija sestajā vietā.

Piektajā vietā ierindojusies laikraksta "New York Times" izpildredaktore Džila Abramsone, sestajā vietā - Indijas valdošās Nacionālā kongresa partijas līdere Sonja Gandija.

Savukārt Starptautiskā Valūtas fonda izpilddirektore Kristīne Lagarda ir astotajā vietā, ASV iekšējās drošības ministre Dženeta Napolitano - devītajā vietā, bet desmitajā vietā - sociālā tīkla "Facebook"'izpilddirektore Šerila Sandberga.

Amerikāņu dziedātāja Lady Gaga, kas pērn bija 11.vietā, šogad noslīdējusi uz 14.vietu, savukārt Lielbritānijas karaliene Elizabete II pacēlusies no 49. uz 26.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!