Iespējamais Francijas karavīriem uz ielas uzbrukušais autobraucējs aizturēts uz autoceļa uz ziemeļiem no Parīzes, ziņo BBC. Aizturētais dzimis 1980. gadā, norāda avoti drošības dienestos.

Iespējamo uzbrucēju aizturēšanas laikā sašāvuši policisti, vēsta aģentūra AP. Policisti Parīzes rietumu daļā pārmeklējuši ēku, kurā, iespējams, vīrietis dzīvojis.

Viņš tiek turēts aizdomās par trešdienas rītā karavīru grupai īstenotu uzbrukumu ar automašīnu. Karavīri devās patrulēt Francijā izsludinātā ārkārtas stāvokļa ietvaros.

Incidents noticis pilsētas ziemeļrietumu Levaluā-Perē rajona Verdunas laukuma malā šaurā sānielā ap pulksten 8, kad karavīri devušies pie dienesta automašīnas, raksta "Guardian". Uzbrucējs esot kāds vīrietis, kurš, visticamāk, karavīrus jau gaidījis iepriekš netālu novietotā BMW markas automašīnā, norādījis pilsētas rajona mērs Patriks Balkanī.

"Tas bez šaubām bija apzināts uzbrukums. Auto gaidīja viņus. BMW ļoti strauji uzņēma ātrumu tajā brīdī, kad viņi iznāca no ēkas. Tas tos gaidīja. Tas notika pilsētas vidū un ļoti lielā ātrumā," atklājis Balkanī, kurš pats bija notikušā aculiecinieks.

Sākotnējās ziņas liecina, ka ievainoti seši karavīri, no kuriem divu stāvoklis esot smags. Aculiecinieki norādījuši, ka vīrietis auto, visticamāk, atradies viens. Policija pēc notikušā uzsāka vainīgā meklēšanu.

Ārkārtas stāvokļa dēļ izsludinātās operācijas "Sentinelle" ietvaros visā Francijā ikdienā patrulē aptuveni 10 000 karavīru un aptuveni 4700 policistu un žandarmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!