Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Brazīlijas galvaspilsētā Braziljā aizslēgts viens no lielākajiem atkritumu kalniem visā Latīņamerikā "Lixao da Estrutural", kurš darbojies teju 60 gadus, sestdien ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Tajā katru dienu tika pārstrādātas 1000 tonnas ar atkritumiem.

"Mēs nevaram dzīvot ar šādu atvērtu "brūci" mūsu pilsētas pašā vidū, kur katru dienu cilvēki pakļauj savas dzīvības riskam, meklējot iztikas līdzekļus," atverot jauno poligonu nostāk no pilsētas centra, sacīja pilsētas gubernators Rodrigo Rollembergs.

Vecā atkritumu kalna slēgšana izraisījusi pamatīgas dusmas vietējos iedzīvotājos, kuri devušies pārtikas meklējumos tieši uz atkritumu kalnu, atzīmē ziņu aģentūra "Reuters".

Kā pieļauj medijs, atkritumu kalna slēgšanu visvairāk ietekmēs tieši graustu rajonus, ko dēvē par "favelām", jo tajās mītošie cilvēki bija darbinieki atkritumu kalnā.

Kā sola Rollembergs, darbinieki nezaudēs darbu, bet tiks pārcelti uz pārstrādes centru, kur ir arī labvēlīgāki un tīrāki darba apstākļi. Tiesa, tas radījis bažas, ka darbniekiem būs jāpavada ilgāks laiks, lai nokļūtu uz jauno darba vietu, kā arī tur varētu būt zemāks atalgojums, lēš BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!