Pēc otrdien Kolumbijā notikušās traģiskās aviokatastrofas, kurā no 77 pasažieriem un apkalpes locekļiem izdzīvoja tikai seši un kurā atradās Brazīlijas futbola komanda "Chapecoense", Brazīlijā izsludinātas trīs dienu sēras.

Ar klusuma brīdi traģēdija pieminēta arī daudzās futbola spēlēs visā pasaulē. Bojāgājušās komandas mājas pilsētā Čapeko desmitiem tūkstoši līdzjutēju un sērotāju izgāja ielās, pie futbola stadiona tika iedegtas svecītes un gūla ziedi.

Komanda devās uz Kolumbiju, lai piedalītos nozīmīgākajā spēlē pēdējās tās pastāvēšanas desmitgadēs - Dienvidamerikas kausa finālā. Komandas ceļš uz finālturnīru medijos iepriekš tika saukts par pelnrušķītes stāstu.

Fināla pretinieks - Kolumbijas "Atletico Nacional" - paziņojusi, ka finālturnīra uzvara jāpiešķir katastrofā cietušajai komandai.

"Chapecoense" lidmašīnas avārija kļuvusi par vienu no traģiskākajām aviokatastrofām futbola vēsturē. Pirms 29 gadiem aviokatastrofā Peru gāja bojā 23 Limas "Alianza" komandas pārstāvji, bet 1949. gadā, ietriecoties baznīcā, gāja bojā 23 personas no Itālijas komandas "Torino" personāla. Savukārt 1993. gadā aviokatastrofā gāja bojā 22 Zambijas futbola izlases pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!