Foto: Reuters/Scanpix

ASV Ņujorkas štata Bufalo pilsēta, kurā pagājušajā nedēļā strauji uzsniga aptuveni divus metrus bieza sniega sega, tagad gatavojas plūdiem, ko var izraisīt straujā gaisa temperatūras paaugstināšanās, vēsta raidsabiedrība CNN.

Jau pirmdien Ņujorkas štata rietumos gatavības režīmā atradās glābēju helikopteri. Varasiestādes brīdina iedzīvotājus negaidīt līdz pēdējam brīdim, ja uzskata, ka viņu mājas ir apdraudētas, kā arī neturēt vērtīgas lietas pagrabos.

Tikt galā ar plūdiem ir sarežģītāk, nekā ar sniegu, brīdina Ņujorkas štata gubernators Andrevs Kuomo. "Tas nav ūdens. Tas ir toksisks sajaukums. Tajā ir notekūdeņi," uzsver amatpersona.

Varasiestādes ir sagatavojušas elektrības ģeneratorus un sūkņus, kā arī gandrīz 180 000 smilšu maisu.

Vēstīts, ka ASV ziemeļaustrumi pirms nedēļas piedzīvoja spēcīgu sniega vētru, bet temperatūras strauja paaugstināšanās draud ar plūdiem šīs nedēļas sākumā. Plūdu trauksme izsludināta vairākos Ņujorkas štata apgabalos, kā arī atsevišķās vietās Mičiganas un Pensilvānijas štatos.

Meteorologi prognozējuši, ka gaisa temperatūras paaugstināšanās un biezās sniega sekas kušana, ko pavadīs lietus, novedīs pie tā, ka šo slodzi neizturēs drenāžas sistēmas, ko var nosprostot sniega un laikus nesavākto rudens lapu "korķi".

 ASV Ņujorkas štatu pagājušajā nedēļā piemeklēja neierasti spēcīgs sniegputenis, kas Bufalo laupījis dzīvību četriem cilvēkiem, paziņojušas varasiestādes.

Pilsētā uzsnigusi rekordbieza sniega sega, iesprostojot cilvēkus mājās un automašīnās.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!