Irānas galvaspilsētā Teherānā esošajā parlamenta ēkā un aptuveni 20 kilometrus no tā Ajatollas Homeinī mauzoleja kompleksā trešdienas rītā iebrukuši vairāki cilvēki, atklājot uguni, ziņo Irānas medijs "Alalam".

Neilgi pēc uzbrukuma teroristu organizācijas "Daesh" interneta vietnē publicēts video no parlamenta ēkas iekšienes, kas liecina, ka uzbrukumu pastrādājuši džihādisti.

Irānas mediju sniegtā informācija par teroristu upuriem ir pretrunīga, jo krīze parlamentā joprojām turpinoties.

"Alalam" sākotnēji ziņoja, ka apšaudē pie parlament miris vismaz viens cilvēks un septiņi ievainoti pēc tam, kad vairāki uzbrucēji atklājuši uguni pa parlamenta apsardzi un citiem apkārt esošajiem. Savukārt pie mauzoleja apšaudē un pašnāvnieka sarīkotā sprādzienā esot miris viens un ievainoti vismaz divi cilvēki.

Vēlāk upuru skaits palielināts līdz 12, bet ievainoto esot vēl vairāk. Pie parlamenta ievainoto vidū esot gan Irānas Revolucionārās gvardes karavīri, kuri apsargā ēku, gan reģionu pārstāvji, kuri bijuši devušies apciemot viņus pārstāvošos deputātus, atklāj medijs.

UPDATE: Footage of shooting outside the Parliament building in Tehran, at least 7 killed so far pic.twitter.com/zHIuToJeAR
— News_Executive (@News_Executive) June 7, 2017

GRAPHIC CONTENT
footage shows civilian bleeding after getting shot by terrorists #TehranTerroristAttacks pic.twitter.com/BBS2ds16kJ
— Press TV (@PressTV) June 7, 2017

Pagaidām pienāk pretrunīga informācija par notikušo. "Alalam" skaidro, ka pēc dažādu avotu teiktā parlamentā ielauzušies divi līdz četri iebrucēji ar šaujamieročiem. Tāpat atšķiras informācija par uzbrucēju skaitu pie mauzoleja, kā arī liecinieku teiktais par to, vai vainīgie ir sagūstīti.

Irānas parlamenta ēka:

Tiesībsargājošās institūcijas uzskata, ka abi uzbrukumi ir savstarpēji saistīti.

Irāna iesaistījusies kaujās pret "Daesh", atbalstot gan irākiešu šiītu grupējumus jeb "Tautas mobilizācijas vienības", gan Sīrijas valdības spēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!