Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Apvienotajos Arābu Emirātos atvērta pasaulē pirmā kamieļu slimnīca, kas vienlaikus spēj aprūpēt 20 pacientus. Ar modernākajām medicīniskajām iekārtām un operāciju zālēm aprīkotās slimnīcas būvniecība izmaksājusi aptuveni 9,3 miljonus eiro, ziņo "Gulf News".

Kamieļi ir svarīga reģiona kultūras sastāvdaļa, un, lai gan tikai pavisam neliela iedzīvotāju daļa tos joprojām izmanto lauksaimniecībā vai kā transportlīdzekļus, pieaugusi kamieļu sacīkšu un skaistumkonkursu popularitāte. Turklāt kamieļu izjādes ir viena no populārākajām tūrisma atrakcijām reģionā.

Slimnīcas direktors Mohamads al Beluši medijam norādījis, ka šīs kultūras saglabāšana ir viens no jaunatvērtās iestādes mērķiem. "Mums jārūpējas par kamieļiem, ne tikai audzējot un pavairojot tos, bet arī rūpējoties par to veselību," viņš skaidrojis.

Slimnīcas kompleksā ietilpst arī neliela arēna, kurā kamieļiem izvingrināt locekļus pēc medicīniskajām procedūrām. Medicīniskās iekārtas speciāli veidotas, pielāgojot zirgu ārstēšanai izmantotās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!