Foto: AFP/Scanpix/LETA
Izdzīvojušo meklēšanai Sjerraleonē, kuras galvaspilsētu Frītaunu ar dubļiem pirmdien pārpludināja zemes nogruvumi un ilgstošas lietavas, piesaistīta militārā policija un Sarkanais Krusts, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Prezidents Ernests Bai Koroma izsludinājis ārkārtas stāvokli valstī.

Vēstīts, ka zemes nogruvums agrā pirmdienas rītā Sjerraleones galvaspilsētā Frītaunā apracis simtiem cilvēku. "Sky News" lēš, ka bojā gājuši vismaz 312 cilvēki, bet vēl 2000 palikuši bez pajumtes.

Sarkanā Krusta pārstāvis prognozē, ka upuru skaits tikai pieaugs, jo glābēji atrod arvien jaunus bojā gājušos. Organizācija "Glābiet bērnus" lēš, ka starp mirušajiem ir arī bērni.

Televīzijā pārraidītajos kadros bija redzami cilvēki, kuri ar rokām rakās dubļos, cenšoties piekļūt zemes nogruvumos apraktajiem tuviniekiem. Savukārt sociālajos tīklos publicētajās fotogrāfijās redzami applūdušajās ielās izkaisīti līķi, kurus projām aizved glābēji.

Lielais upuru skaits ir paralizējis Frītaunas morga darbību, kur nogādāti vairāk nekā 300 bojā gājušie, raksta "Sky News".

Sjerraleones nabadzīgie rajoni atrodas ļoti tuvu jūras līmenim, kas ir bīstami spēcīga lietus laikā, jo ielas pārplūst un vājas konstrukcijas ēkas tiek aizskalotas.

Aptuveni 60% Sjerraleones iedzīvotāju ir pakļauti nabadzībai. ANO Attīstības programmas indeksā tā ierindota 179. vietā no 188 apskatītajām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!