Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ēģiptē jau otro dienu norit prezidenta vēlēšanas, kurās vērojama visai zema balsotāju aktivitāte, otrdien vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Uz prezidenta amatu tīko līdzšinējais prezidents Abdelfatahs as Sisi, kā arī mazpazīstamais politiķis Musa Mustafa, kurš jau paudis atbalstu Sisi pārvēlēšanai amatā. Kā atgādina medijs, jau tagad teju skaidri zināms, ka vēlēšanās uzvarēs Sisi.

Prezidenta vēlēšanas jau iepriekš tika asi kritizētas, jo Sisi nopietnajiem sāncenšiem tika aizliegts kandidēt, bet citi vienkārši izstājās no cīņas par prezidenta amatu.

Arī Ēģiptes opozīcija mudinājusi boikotēt vēlēšanas, saucot tās par farsu. Tiesa, pats Sisi solījis godīgas vēlēšanas, kā arī aicinājis cilvēkus tajās piedalīties.

Kā atgādināja Ēģiptes valsts ziņu aģentūra, vēlēšanās nebalsojušām personām piemēros naudas sodu. Tā atgādināja, ka vēlēšanas ir obligātas, taču, ja persona nedosies uz iecirkņiem, tad nāksies šķirties no vismaz 500 eiro.

Jau ziņots, ka prezidenta vēlēšanas ilgs trīs dienas. Jau 2.aprīlī būs zināms jaunais valsts vadītājs, tiesa, pašreizējās aplēses vien liecina, ka tas atkal būs Sisi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!