Foto: AFP/Scanpix

ASV pirmdien aizdedzināta mošeja, kuru apmeklējis Omars Matīns, kura sarīkotajā apšaudē 12. jūnijā Orlando geju naktsklubā dzīvību zaudēja 49 cilvēki. Ugunsdzēsēji izsaukumu saņēma plkst. 0.31 (plkst. 7.31 pēc Latvijas laika).

"Mēs neesam īsti droši, vai šis ir naida noziegums vai vienkārša dedzināšana," norādīja policijas pārstāvis, "mums pašreiz nav pierādījumu, kas liecinātu, ka tas ir naida noziegums. Protams, tāpēc, ka šī ir lūgšanu vieta, un, protams, tādēļ, ka šis incidents noticis pēc 11.septembra, mēs to izpētīsim."

Novērošanas kameras fiksējušas, kā ēkas ziemeļaustrumu pusei uz motocikla tuvojas kāds vīrietis, notiek uzliesmojums un pēc tam viņš aizbēg. Policija uzskata, ka aizdomās turamais ir baltais vai latīņamerikāņu izcelsmes. Spriežot pēc videoieraksta, vīrietim līdzi bijis papīrs un pudele ar kādu šķidrumu.

Ugunsgrēkā neviens cilvēks nav cietis. Cik lieli ir mošejai nodarītie postījumu, pagaidām nav zināms.

Vietējais policijai izmeklēšanā palīdz Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) un citas federālās aģentūras.

Jau ziņots, ka 12. jūnijā islāmticīgā afgāņu izcelsmes ASV pilsoņa Omara Matīna sarīkotajā apšaudē tika nogalināti 49 cilvēki, bet vēl 53 tika ievainoti. Notikušais slaktiņš ir asiņainākais šāda veida noziegums ASV mūsdienu vēsturē, un tas tika sarīkots plaši pazīstamajā Orlando geju naktsklubā "Pulse", kas ir iecienīts latīņamerikāņu vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!