Foto: AFP/Scanpix

Francijas galvaspilsētā Parīzē 1. maija svētkos izcēlušās sadursmes starp policiju un demonstrantiem, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Strādnieku arodbiedrības bija devušās gājienā, lai protestētu pret pēdējos mēnešos Francijas parlamentā asi kritizēto darbaspēka likumu.

Taču, kad gājienā dalībnieki sāka mest raķetes policijas virzienā, tā atbildēja ar asaru gāzi un apturēja marša kustību.

Darbaspēka likums paredz atteikšanos no strādājošo aizsardzības viņu atlaišanas gadījumā. Ar šo likumu parlaments cer pamudināt uzņēmumus nodarbināt lielāku cilvēku skaitu.

Francijas valdība norāda, ka likuma mērķis ir cīnīties pret bezdarbu Francijā, taču likuma pretinieki pauž bažas, ka tas ļaus darbadevējam pārkāpt darbinieka tiesības.

Protests pret darba reformām notika arī ceturtdien, kad Francijas ielās izgāja vismaz 170 tūkstoši strādājošo un studentu. Tam pāraugot vardarbībā ievainojumus guva 24 policisti, tostarp trīs bija nopietni cietuši. Aizturēti tika 124 cilvēki.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka plaša protestētāju saķeršanās ar policistiem 1. maija svētkos notika arī Turcijas galvaspilsētā Stambulā. Tur pūļa savaldīšanai tika norīkoti 15 tūkstoši policistu un 120 ūdens lielgabali.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!