ASV Teksasas štatā gaisa balona avārijā bojā gājuši 16 cilvēki, atsaucoties uz policijas paziņojumu, sestdien informē CNN.

Zināms, ka negadījums noticis aptuveni 50 kilometrus no Ostinas. Kā vēsta BBC, gaisa balons esot aizdedzies, kā rezultātā tas nogāzies. Vietējie mediji ziņo, ka sākotnēji aizdedzies gaisa balona grozs. Tiek pieļauts, ka gaisa balons saskāries ar elektrības vadiem.

ASV Federālās aviācijas administrācijas (FAA) paziņojumā teikts, ka gaisa balons nokritis plkst. pēc vietējā laika. Tiek norādīts, ka lidojuma brīdī bijuši labvēlīgi laikapstākļi.

Policija arī norādījusi, ka grūtības sagādājot bojā gājušo cilvēku identifikācija, jo, atšķirībā no lidmašīnām, lidojumiem ar gaisa balonu netiek taisīts pasažieru saraksts.

Zināms, ka gaisa balons piederējis firmai "Heart of Texas Hot Air Balloon Rides", kas organizē vismaz četru stundu lidojumus ar gaisa baloniem.

Domājams, ka gaisa balons saskāries ar grūtībām tad, kad bijis lidojuma pusē, informē britu raidsabiedrība "Sky News".

Kompānijas "Heart of Texas Hot Air Balloon Rides" pārstāvis Skips Nikols, kas organizēja un vadīja šo lidojumu ar gaisa balonu, bijis viens no tiem cilvēkiem, kas gājis bojā.

Kā norādījusi Skipa draudzene, viņam bijusi liela pieredze lidojumos ar gaisa baloniem, kā arī Skips vienmēr esot ļoti piedomājis pie visiem drošības pasākumiem.

Par notikušo policija sākusi izmeklēšanu.

Caldwell County says there are no survivors in hot air balloon incident in Lockhart. pic.twitter.com/tAmuAIUxy7— Marcus Officer (@MarcusonFOX7) July 30, 2016

BREAKING: DPS confirms fatalities after a hot air balloon crash this morning on 796 Jolly Road in Caldwell County.
— Jenni Lee (@JenniL_KVUE) July 30, 2016

Madness behind the scenes of the hot air balloon crash

A video posted by Marcus Officer (@marcusonfox7) on Jul 30, 2016 at 2:35pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!