Foto: Reuters/Scanpix

Džihādistu grupējums "Daesh" ("Islāma valsts") kopš sava straujā uznāciena 2014. gada vasarā nu cieš sakāves visos frontes sektoros un strauji zaudē Sīrijā un Irākā ieņemtās teritorijas.

No sākotnējiem plašumiem, ko ieguva un kontrolēja ar savu brutalitāti un necieņu pret cilvēka dzīvību, un kultūras mantojumu pazīstamais teroristu grupējums, kaujinieku rokās palikušas vien pārsvarā tuksnešu teritorijas Irākas un Sīrijas pierobežā.

Grupējums jau ir zaudējis tādu nozīmīgu urbāno centru kā Irākas otra lielākā pilsēta Mosula un aplenkumā turās atsevišķos Sīrijas Rakas pilsētas rajonos.

Foto: Reuters/Scanpix

Saskaroties ar ASV vadītās koalīcijas triecieniem, Krievijas atbalstītās Sīrijas valdības, Irākas spēku un kurdu kaujinieku uzbrukumiem, "Daesh" karotāji ir spiesti cīnīties līdz nāvei, bēgt, vai nokļūt gūstā.

Irākā dienvidrietumos no Kirkūkas ar džihādistiem cīnās kurdu zemessardzes jeb Pešmergas spēki. Aģentūras "Reuters" fotogrāfijās no devītā un piektā oktobra redzami kurdu gūstā netālu no Kirkūkas nonākuši "Daesh" kaujinieki un vīrieši, kas tiek turēt aizdomās par darbošanos teroristu grupas rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!