Foto: LETA
Luhamā robežkontroles punktā pie Igaunijas un Krievijas robežas, kur piektdien, 5.septembrī, nolaupīts un Igaunijas Drošības policijas (Kapo) darbinieks, strādā izmeklētāji, vēsta "Delfi.ee".

Tāpat robežkontroles punkta tuvumā strādā arī sapieri, kas neitralizē vietējo iedzīvotāju atrastu nesprāgušu otrā pasaules kara lādiņu. Tiesa gan, tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji apgalvo, ka abi notikumu savā starpā nekādi nav saistīti.

Kā vēstīts, Igaunijā, netālu no Luhamā robežpārejas punkta, piektdien nezināmi cilvēki nolaupījuši un uz Krieviju aizveduši Igaunijas Drošības policijas darbinieku, vēsta kaimiņvalsts mediji. Tas noticis brīdī, kad policists konstatējis robežpārkāpējus. Pirms uzbrukuma bija traucēti sakari un izmantotas dūmu granātas.

KaPo ģenerāldirektors Arnolds Sinisalu žurnālistiem atklāja, ka nolaupītais ir pieredzējis Drošības policijas darbinieks. Tāpat viņš piemetināja, ka pēc sākotnējās informācijas nav pamata uzskatīt, ka nolaupīšana notikusi politisku iemeslu dēļ.

Savukārt Krievijas Drošības dienests (FSB) paziņojis, ka policists aizturēts Krievijas Pleskavas apgabalā aizdomās par izlūkošanas operācijas veikšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!