Foto: AFP/Scanpix

Indonēzijas konservatīvajā Ačehas provincē 20 un 23 gadus veciem gejiem šariata tiesa piespriedusi publisku pēršanu par mīlēšanos. Katrs no viņiem saņemšot 85 nūjas sitienus, ziņo BBC.

Abi notiesātie vīrieši redzēti mīlējamies, kad viņu mājās ielauzušies cilvēki uz aizdomu pamata, ka abi varētu nodoties seksuāliem sakariem. Iebrucēji bijuši tuvākās apkārtnes iedzīvotāji. Viņi pēcāk internetā publiskoja video, kurā redzams, kā viņi abus mīlniekus iekausta un spārda. Pēc tam viņi tika nodoti policijai, kas abus jaunos vīriešus apcietināja.

Tiesnesis Hairils Džamals trešdien paziņoja, ka abi apsūdzētie atzīti vainīgi par nodarbošanos ar geju seksu.

Šī ir pirmā apsūdzība pret homoseksuāliem cilvēkiem Indonēzijā. Konservatīvā Ačehas province ir vienīgā valstī, kurā spēkā ir šariats jeb Islāma tiesa. Apsūdzība abiem vīriešiem prasījusi piespriest 80 sitienus ar nūju, bet tiesnesis izvēlējies piemērot bargāku sodu. BBC atzīmē, ka smagākais iespējamais soda mērs esot 100 sitieni.

Līdz šim publiska pēršana regulāri piespriesta par alkohola lietošanu un azartspēļu spēlēšanu. Publiskā soda izpilde notikšot 23. maijā provinces galvaspilsētā Banda Ačehā, kur abi dzīvojot.

Cilvēktiesību aizstāvji nosodījuši tiesas lēmumu. Viņi uzsver, ka tas ir Indonēzijas solis atpakaļ, ņemot vērā, ka lezbiešu, geju un transpersonu vidū tas radīs bailes ne tikai Ačehas provincē, bet arī citās konservatīvās pārsvarā musulmaņu apdzīvotās valsts provincēs.

Vēl pirms tiesas lēmuma paziņošanas organizācija "Human Rights Watch" aicināja Indonēziju atbrīvot abus apcietinātos vīriešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!