Foto: AP/Scanpix

Piektdien, atzīmējot kārtējo Islāma revolūcijas gadskārtu, Irānas ielās izgājuši tūkstošiem cilvēku, vienlaikus paužot dusmas par ASV prezidenta Donalda Trampa paziņojumiem saistībā ar Irānu, atsaucoties uz vietējo mediju vēstīto, raksta ziņu aģentūra "Reuters".

Viņi nesuši plakātus, uz kuriem rakstīts "Nāvi Amerikai", "Paldies, Trampa kungs, ka atklājat Amerikas īsto seju", kā arī Trampa karikatūras. Tāpat ļaudis dziedājuši Irānas revolūcijas dziesmas un daži dedzinājuši Izraēlas karogus.

Vietējās televīzijas sižetā redzams, kā cilvēki bradā Trampa fotogrāfijas, nes Irānas karogus un plakātus. "Amerika un Tramps nevar izdarīt ne nieka. Mēs esam gatavi ziedot savas dzīvības par savu līderi," televīzijai paudis kāds jauns vīrietis.

Spriedze ASV un Irānas starpā pieauga janvāra izskaņā, kad starp abu valstu līderiem sākās asa vārdu apmaiņa. Savukārt februāra sākumā ASV aizsardzības ministrs Džims Matiss paziņoja, ka Irāna ir pasaules lielākā terorismu sponsorējošā valsts un ASV ieviesa jaunas sankcijas pret šo valsti.

Pēc Matisa paziņojuma Teherāna norādīja, ka gadījumā, ja ASV uzbruks Irānai, tā vērsīsies gan pret amerikāņu bāzi Bahreinā, gan Izraēlu, atsaucoties uz Irānas Nacionālās drošības un ārpolitikas komisijas locekli Možtabu Zonouru, rakstīja "Times of Israel". Šis paziņojums izskanējis pēc ASV no jauna ieviestajām sankcijām pēc Irānas pēdējiem raķešu izmēģinājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!