Foto: Reuters/Scanpix

Jaunākais bijušā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča dēls, kurš esot noslīcis Baikālā, esot apglabāts Krievijas okupētajā Krimā, atsaucoties uz "Kryminform", ziņo "Radio Brīvā Eiropa". Bēres notikušas jau otrdien, 23. martā, jeb dienā, kad viņa nāvi apstiprināja Janukoviča partijas biedri.

Dēls, kura vārds arī bija Viktors, apglabāts Krimas ostas pilsētas Sevastopoles militārās bāzes teritorijā esošā militārajā kapsētā. Bēres kapsētas kapellā apmeklējis gan bijušais Ukrainas prezidents, gan citi piederīgie, ziņo "Kryminform". Kapsētu bēru laikā ielenkuši drošības sargi.

Dažādu ziņu aģentūru fotogrāfi arī fiksējuši bēres un ziediem klātu anonīmu kapu minētajā kapsētā.

Ziņas par 33 gadus jaunā Janukoviča nāvi publiski parādījās pirmdien. Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Heraščenko par to paziņoja savā "Facebook" profilā, norādot, ka bijušā prezidenta dēla vadītais auto ielūzis Baikāla ezera ledū, un viņš noslīcis. Tāpat viņš norādījis, ka pieci pasažieri, kas tajā atradušies, izglābušies.

Līdzīgu informāciju pauduši vēl citi, taču oficiālu apstiprinājumu šādam negadījumam Krievijas varas iestādes vēl nav devušas.

Tikmēr Janukoviča reiz pārstāvētās "Reģionu partijas" biedri otrdien apstiprināja jaunā Janukoviča nāvi, norādot, ka viņa dzīve "aprāvās pārāk agri 20. martā". "Nāve mums pieprasa aizmirst par politiku," pausts partijas paziņojumā.

Krievijā jaunais Viktors Janukovičs uzturējies ar Viktora Davidova vārdu. Viņam bija sieva un dēls.

Janukoviča vecākais dēls Oleksandrs Janukovičs Ukrainā tiek apsūdzēts korupcijā sava tēva valdīšanas laikā no 2010. līdz 2014. gadam.

Bijušais prezidents ar ģimeni Ukrainu pameta 2014. gada februārī politisko protestu jeb tā sauktā "Maidana" laikā un kopš tā laika dzīvo Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!