Šonedēļ prokrieviskie kaujinieki ieņēma stratēģiski svarīgo Debaļcevi, kuru tie centās ieņemt aptuveni mēnesi. Šajā laikā viņu raidītās raķetes un artilērijas uguns pa Ukrainas armijas pozīcijām un citiem svarīgiem objektiem, pilsētu pārvērtusi gruvešos.

Debaļceve ir stratēģiski svarīga, jo tajā atrodas dzelzceļa mezgls, kas dod iespēju Krievijai daudz ātrāk apgādāt kaujinieku kontrolētās teritorijas Luhanskas un Doņeckas apgabalos. Lai gan daļu no sliedēm Ukrainas armija pirms atkāpšanās saspridzināja, tagad, kad pilsētu pilnībā kontrolē prokrieviskie spēki, to atjaunošana lielas problēmas nesagādāšot, norāda eksperti.

Lielākā daļa no pilsētas aptuveni 25 000 iedzīvotājiem to bija pametuši jau pirms vairākiem mēnešiem, tuvojoties frontes zonai. Tomēr, kā redzams attēlos, starp palicējiem ir gan pensionāri, gan cilvēki ar bērniem.

Maskavas atbalstītie kaujinieki iepriekš paziņoja, ka pilsētiņa ir ielenkta, tāpēc uzskatāma par viņu teritoriju, uz kuru Minskas miera līguma noteikums par esošo pozīciju saglabāšanu neesot spēkā.

Brīdinām, fotogrāfijās redzami arī nepatīkami skati:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!