Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas atbalstīto kaujinieku kontrolētajā Ukrainas teritorijas daļā notiek gatavošanās gadījumam, ja reģionā tiktu izvietoti bruņoti starptautiskie policijas spēki. Aģentūras "Sputnik" fotogrāfijās redzams, kā tiek apgūtas ielu cīņu prasmes, lai atspiestu policiju vai karavīrus.

Luhanskas apgabala Šahtārskā 19. jūlijā notikušajās mācībās, kā redzams attēlos, piedalās jauni vīrieši, kuri veido ciešas ierindas un izmēģina pretošanos ar vairogiem bruņotiem policistiem un ūdens šaltīm.

Kijeva vēlas, lai kaujinieku kontrolētajās teritorijās tiktu izvietoti starptautiski bruņoti policijas spēki, lai tiktu pakļauta kontrolei robeža ar Krieviju un garantēta drošu vēlēšanu sarīkošana.

Pret šādu misiju iebilst prokremliskie kaujinieki. Savukārt Maskava paziņoja, ka ir gatava atļaut apbruņot EDSO novērotājus ar pistolēm pašaizsardzībai.

Pašlaik karadarbības zonā Ukrainā darbojas neapbruņotā Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērošanas misija, kura būtu atbildīga par konflikta zonas kontroli bruņotas misijas gadījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!