Foto: Sputnik/Scanpix
Ceturtdien centrālais notikums Krievijā ir prezidenta Vladimira Putina ikgadējā uzruna Kremlī, kurai televīzijas tiešraidē varēja sekot katrs lielās valsts iedzīvotājs.

Kamēr politiskā un sabiedrības elite runu klausījās klātienē krāšņajā Kremļa zālē, pārējie iedzīvotāji tai varēja sekot pie televizoru ekrāniem.

Ļaudis uzrunu vērojuši mājās un darbavietās, bet Krievijas anektētās Krimas pussalā, kur kopš Ukrainā esošu elektrolīniju balstu spridzināšanas 22. novembrī ir problēmas ar energoapgādi, Putina runa demonstrēta ielās izvietotos ekrānos, liecina aģentūru fotogrāfijas.

Uzruna Federālajai sapulcei, kurā prezidents ziņo par ekonomisko, politisko un ideoloģisko stāvokli valstī, kā arī par galvenajiem ārējās un iekšējās politikas virzieniem, tiek uzskatīta par vienu no centrālajiem gada politiskajiem notikumiem Krievijā.

Klātienē uzrunu klausās parlamenta deputāti, valdības locekļi, Konstitucionālās un Augstākās tiesas vadītāji, ģenerālprokurors, Centrālās vēlēšanu komisijas vadītājs, reliģiskie un sabiedrības līderi, kā arī daudzi citi.

Starp klātienes viesiem šogad bija Krievijas Pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils, motociklistu kluba "Night Wolves" prezidents, par Putina draugu dēvētais Aleksandrs Zaldostanovs. Kā īpaši viesi uzaicinātas 24. novembrī Sīrijā kritušā Krievijas lidotāja un karavīra atraitnes.

Putina runa ilga pavisam 58 minūtes. Viena no runas galvenajām tēmām, ar kuru prezidents sāka uzstāšanos, bija cīņa pret teroristiem un attiecības ar Turciju pēc bumbvedēja Su-24 notriekšanas Sīrijā.

Uzrunu kremļa saimnieks nobeidza ar vārdiem: "Visi kopā mēs noteikti sasniegsim panākumus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!