Foto: AP/Scanpix/LETA

Afganistānas galvaspilsētā Kabulā noticis uzbrukums armijas bataljonam, kas dislocēts netālu no Maršala Fahima militārās akadēmijas, pirmdien vēsta vietējie mediji un amatpersonas.

Sākotnēji tika ziņots, ka uzbrukuma mērķis ir pati akadēmija, bet vēlāk kļuva skaidrs, ka teroristi uzbrukuši armijas nometnei netālu no tās. Atbildību par uzbrukumu uzņēmies teroristu grupējums "Daesh".

Afganistānas Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis Davlats Vaziri ziņoja, ka uzbrukumā nogalināti pieci karavīri un desmit ievainoti. Viņš sacīja, ka divi uzbrucēji ir uzspridzinājušies, divus nošāvuši karavīri un viens ir sagūstīts dzīvs. Drošības spēki konfiscējuši uzbrucējiem raķeti, divus kalašņikovus un pašnāvnieka vesti. Nevienam uzbrucējam armijas nometnē neizdevās iekļūt.

Pēdējā laikā gan "Daesh", gan talibi ir pastiprinājuši uzbrukumus Kabulai. Jau vēstīts, ka sestdien talibu sarīkotā spēcīgā sprādzienā Kabulas centrā tika nogalināti vairāk nekā 100 cilvēki un 235 tika ievainoti. Savukārt 20. janvārī talibu uzbrukumā viesnīcai "Intercontinental" Kabulā tika nogalināti vismaz 40 cilvēki, no kuriem lielākā daļa bija ārvalstu pilsoņi.

Kaulā valda saspringta situācija, jo pastāv bažas par jauniem uzbrukumiem. Ārvalstu pilsoņi brīdināti, ka iespējami "Daesh" kaujinieku uzbrukumi viesnīcām un lielveikaliem, kurus iecienījuši ārzemnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!