Nacionālistiski noskaņoti demonstranti sestdien pēc Eiromaidana piemiņas pasākumiem uzbruka divām Krievijas bankām, kā arī akmeņiem nomētāja Ukrainas bagātākā vīra Rinata Ahmetova biroju.

Sestdien, 20. februārī, apritēja divi gadi kopš pret Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča vērsto Eiromaidana protestu asiņainākās dienas. Pieminot bojāgājušos, pārsvarā mierīgās demonstrācijās un piemiņas pasākumos piedalījās tūkstošiem cilvēku visā valstī.

Pēc piemiņas pasākumiem Kijevā to nacionālistiski noskaņotie apmeklētāji, kuri lielākoties bija ģērbti kamuflāžas krāsojuma apģērbos, ar akmeņiem nomētāja Ahmetova biroja ēku, izsitot tai logu stiklus. Daudzi Ukrainas bagātāko cilvēku vaino valsts spēcīgās korupcijas sistēmas uzturēšanā un separātistu atbalstīšanā.

Vēlāk galēji labēji noskaņotais pūlis devās uz Krievijas bankām "Alfa Bank" un "Sberbank". Ap "Sberbank" militārā policija bija izveidojusi spēcīgu kordonu, neļaujot demonstrantiem piekļūt ēkai. Tiem tomēr izdevās ar akmeņiem un citiem priekšmetiem izsit ēkas logu un durvju stiklus, kā arī sadauzīt reklāmas izkārtnes.

У центрі Києва активісти розгромили "Альфа-банк" і закидали камінням офіс Ахметова►https://t.co/PjJRd4LvAn pic.twitter.com/WP4AfYro55— Радіо Свобода (@radiosvoboda) February 20, 2016

Lai gan arī pie "Alfa Bank" filiāles bija izveidota policistu ķēde, radikālajiem nacionālistiem izdevās tajā iekļūt. Kā redzams video, protestētāji ēkā dauza mēbeles un aparatūru, pilnībā izdemolējot bankas telpas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!