Foto: AFP/Scanpix/LETA
Totalitārās Ziemeļkorejas režīma līderis Kims Čenuns ne tikai apmeklē ballistisko raķešu palaišanas laukumus, bet arī fermas un citus uzņēmumus, kas apgādā valsti ar pārtikas devu.

Ziņots, ka Phenjanas oficiālie mediji izplata foto un video, kuros Ziemeļkorejas līderis inspicē dažādas rūpnīcas, fermas un kolhozus, dodot tēvišķas norādes padotajiem, kuri pazemīgi pieraksta katru vadoņa izteikto vārdu mazos blociņos. Tāpat totalitārās Ziemeļkorejas režīma viena no spilgtākajām iezīmēm ir vadoņa kults – bez līdera Kima Čenuna klātbūtnes nav iedomājams neviens svarīgākais valsts iekšējās dzīves notikums.

Arī šis gads nav bijis izņēmums – Kims ābolu audzēšanas uzņēmumā Hvengaes dienvidu provincē, Kvailes novadā, novērtējis dažādu šķirņu ābolus un to augšanu.

Viņš ne tikai staigājis pa lielajiem ābeļu laukiem ar saviem padotajiem, bet arī aplūkojis pašu ražu un tehnoloģijas. Tāpat Ziemeļkorejas līderis pie reizes apmeklējis Augļu izpētes institūtu, kas nodarbojas ar izpēti saimniecībās, kur ticies ar darbiniekiem.

Kims devis norādes arī padotajiem, kas kā vienmēr visu pierakstījuši savos nelielajos blociņos.

Jau vēstīts, ka šī nebūt nav vienīgās reize, kad Kims inspicējis ar pārtikas ražošanas nozari saistītus uzņēmumus. Arī pērn viņš Kosanas augļu saimniecībā apskatīja ābolu birumu, kā arī armijas pārvaldītā fermā Nr. 1116 aplūkoja brangi padevušās kukurūzas vālītes.

Par spīti propagandas centieniem, kuras viens no virzieniem ir labas ražas un pārtikas pārpilnības demonstrēšana, Ziemeļkoreja ir viena no tām pasaules valstīm, kura nespēj bez ārējas palīdzības pabarot visus savus iedzīvotājus.

Tikmēr milzu līdzekļi tiek tērēti ballistisko raķešu un kodolieroču attīstīšanas programmai, kā dēļ valsts ir pakļauta starptautiskām sankcijām, kas iedzīvotāju stāvokli neuzlabo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!