Foto: AFP/Scanpix
Ķīnas Guansji reģiona Julinas pilsētā šogad jau desmito reizi sācies pretrunīgi vērtētais suņu gaļas ēšanas festivāls, ziņo BBC.

Trešdien, desmit dienas ilgā festivāla pirmajā dienā, Julinas tirgū un pārvietojamos stendos dažādās pilsētas malās uz āķiem sakārti un uz galdiem grēdās sakrauti simtiem suņu kautķermeņi, liecina aģentūras AFP fotogrāfijas. Suņu gaļa iegādājama arī svērtos gabalos. Ierasti līdzās suņu gaļai stendos atrodama arī kaķu gaļa.

Lai gan pēdējās desmitgadēs aktīvistu dēļ suņu gaļas ēdienu popularitāte ir kritusies, vairums Guansji reģiona iedzīvotāju to uzskata par savas tradicionālās kultūras iezīmi. Daudzi bažījas, ka ārvalstnieku dēļ viņi zaudē vēsturiskas receptes un tradīcijas. Pastāv liecības, ka suņu gaļa Ķīnā, Korejā un daudzviet citur Dienvidaustrumāzijā ēsta vismaz 500 gadus.

Negatīva attieksme pret suņu ēšanu augusi, jo Ķīnā aizvien populārāk kļūst turēt suņus par mājdzīvniekiem.

Aktīvisti ierasti apgalvo, ka festivālā liela daļa redzamo suņu dzīvo un tiek pārvietoti briesmīgos apstākļos, bieži ir zagti un nogalināti vardarbīgā veidā. Baidoties par dzīvnieku aizstāvju potenciāliem protestiem, kārtības nodrošināšanai ielās esot pastiprinātas policistu patruļas, ziņo BBC.

Tikmēr Julinas vadība izvairījusies no atbildības, norādot, ka festivāls nav pilsētas oficiāli rīkots pasākums, un dome gaļas ēšanas svinības nevarot aizliegt.

Līdz ar dzīvnieku draugu aktivizēšanos festivāla apmēri gadu laikā ir kritušies. Aktīvisti apgalvo, ka pirmajos gados katrā desmit dienas ilgajā festivālā vidēji apēsti aptuveni 10 000 suņu un kaķu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!