Foto: AFP/Scanpix
Vairāki desmiti sieviešu pulcējušās pie militārās bāzes, pieprasot komandieriem atklāt, kas notiek ar viņu vīriem – karavīriem, vēsta portāls "Business Insider".

Sievietes uztrauc gaismā nākušais fakts, ka Ukrainā notiek slepenas bēres karavīriem.

Jaunas sievietes ar maziem bērniem ceturtdien, 28. augustā, pulcējās pie militārās bāzes Kostromā, apmēram 300 kilometru attālumā no Maskavas.

Augustā aptuveni 350 karavīri no Kostromas devušies uz militārajiem treniņiem pie Ukrainas robežas, tad "pazuduši slepenībā", stāsta viena no karavīru sievām Valērija Sokolova.

Komandieri no bāzes viņai ir teikuši, ka vairāki karavīri ir atgriezušies jau miruši un šonedēļ ieradušies aptuveni 15 ievainoti karavīri.

Sievietes pie militārās bāzēs pulcējās ar plakātiem, piemēram, uz viena no tiem bija rakstīts: "Dzimtenes mīļotais karaspēks." Sokolova norāda, ka komandieri neapstiprina, ka karavīri būtu devušies uz Ukrainu. Komandieri ir norādījuši sievietēm, ka demonstrācija jāpārtrauc un jādodas mājās.

Pēdējoreiz Sokolova ar savu vīru sazinājās sestdien, 23. augustā. Viņš sievai teicis, ka viņu ar kolēģiem vedīs kaut kur, nepasakot galamērķi. "Daži brauks ar tankiem, bet es ar "Kamaz"," sacījis 25 gadus vecais vīrs, piebilstot, ka viņiem līdzi jāņem arī ziemas drēbes.

Savukārt Olga Garina, karavīra māte, ir viena no retajiem, kas zina, kur atrodas viņas tuvinieki. Pēc pāris dienu klusuma viņa saņēma zvanu no sava 20 gadus vecā dēla, kurš zvanīja no Kijevas, kur viņš nonācis Ukrainas iestāžu uzraudzībā.

Neskatoties uz visu, Garina un Sokolova norāda, ka atbalsta Krievijas prezidenta Vladimira Putina īstenoto politiku.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka ceturtdien, 28. augustā, Ukrainas iekšlietu ministra Arsēnija Avakova padomnieks Zorjans Škirjaks paziņojis, ka Krievijas armija iebrukusi Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!