Foto: Publicitātes attēli
Reaģējot uz pirmdienas incidentu, kad Kremļa kritiķim Aleksejam Navaļnijam sejā iešļākts briljantzaļais šķīdums, opozicionāra atbalstītāji sociālos tīklos sākuši publicēt savus foto ar zaļi noķēzītām sejām.

#зеленыйнавальный #навальный2018 pic.twitter.com/EzfRXAP6nl— трацом (@_udemia) March 20, 2017

Incidents notika Sibīrijas pilsētā Barnaulā, kur opozicionārs, kurš sācis cīņu par apstiprināšanu prezidenta amata kandidātu sarakstā 2018. gadā gaidāmajās vēlēšanās, ieradās uz savas kampaņas priekšvēlēšanu štāba atvēršanu.

Taču sejā iešļāktais zaļais dezinfekcijas līdzeklis nav mainījis Navaļnija plānus un viņš uz tikšanos ar atbalstītājiem devās ar zaļu seju, iedvesmojot atbalstītājus sociālajos tīklos sākt jaunu stulbingu, kuram tiek piekabināta mirkļabirka "#зеленыйнавальный" (zaļaisnavaļnijs).

Pirmdien ar zaļi nokrāsotu seju Maskavas sarkanajā laukumā iznāca blogeris Nikolajs Danilovs - par to viņu aizturēja policija, ziņo "Meduza".

Открывать штаб в Барнауле я буду в образе из фильма "Маска". Классно. Даже зубы зеленые! pic.twitter.com/3puuPNCuwf— Alexey Navalny (@navalny) March 20, 2017

Navaļnijs ir pazīstams ar Krievijas varas elites korupcijas atmaskošanu. Marta sākuma viņa vadītais "Korupcijas apkarošanas fonds" publicēja vienu no saviem vērienīgākajiem pētījumiem par Krievijas līderu korupciju. Saskaņā ar šo pētījumu Krievijas premjeram Dmitrijam Medvedevam slepeni pieder miljardiem vērti īpašumi Krievijā un ārzemēs. Vairāk par tiem var lasīt šeit.

Решили тут @Litvinenko_aa1 поддержать флэшмоб! #зеленыйНавальный #Навальный208 @navalny pic.twitter.com/NiXGfQgyti— Соболь Любовь (@SobolLubov) March 20, 2017

Lai arī šis pētījums guva plašu rezonansi un ievērību pasaules medijos, Krievijas oficiālie plašsaziņas līdzekļi to noklusēja, bet Kremlis komentārus par šīm apsūdzībām nav sniedzis. Lai saņemtu atbildes, Navaļnijs aicina Krievijas iedzīvotājus 26. martā pulcēties uz protestiem visā valstī.

Жена и сын Олега Навального! pic.twitter.com/6zWxdSPUNO— Соболь Любовь (@SobolLubov) March 20, 2017

Februārī tiesa Navaļniju atzina par vainīgu līdzekļu piesavināšanās lietā. Tas nozīmē, ka viņam var tikt liegta kandidēšana prezidenta vēlēšanās. Pats Navaļnijs šo lietu pret sevi, kas pirmo reizi iztiesāta jau 2013. gadā, sauc par politiski motivētu un sola tik un tā piedalīties vēlēšanās.

eat more zeleni rebatishki #ЗеленыйНавальный @navalny pic.twitter.com/XrHrzblHSH— Iskr (@Iskr) March 20, 2017

#ВсехНеОбольёте #Навальный2018 #ЗеленыйНавальный @navalny pic.twitter.com/OC08AMUGu1— Ксения 🏳️‍🌈⚢ (@Ksenia_Gusinsky) March 20, 2017

Алексей, казанский штаб с тобой! Поддерживаем! #ЗеленыйНавальный pic.twitter.com/7mWTAyWUCb— Эльвира Дмитриева (@El_Dmi) March 20, 2017

Флешмоб поддержан! #зеленыйнавальный

A post shared by Alex Tokarev (@alex.tokarew) on Mar 20, 2017 at 11:42am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!