ASV rietumu krastā ugunsdzēsēji trešdien cīnījušies ar liesmām Losandželosas Belairas rajonā, kuras pakalnos miljoniem vērtas villas pieder daudziem amerikāņu uzņēmējiem un šovbiznesa zvaigznēm, ziņo "Reuters". Tajā atrodas arī pasaulslavenais Getty Centrs, kurā esošo mākslas priekšmetu un kolekciju vērtība tiek lēsta vismaz miljarda ASV dolāru vērtībā.

Ugunsgrēks rajonu ieskaujošajos krūmājos izcēlās agrā trešdienas rītā, un savā ceļā liesmas paguva nopostīt vairākas villas. Bagātajiem rajona iemītniekiem tika pavēlēts rajonu pamest, un ugunsdzēsēji no liesmu visvairāk apdraudētajām ēkām glāba mākslas darbus, mēbeles, kā arī centās savaldīt tuvojošās liesmas.

Ziņots, ka uguns izpostījusi rajonā esošos Rūpertam Mērdokam piederošos vīnogulāju laukus, kurus viņš pirms dažiem gadiem iegādājās par aptuveni 25 miljoniem eiro. Rajonā, kurā māju vidējā vērtība ir virs 2,3 miljoniem eiro, īpašumi pieder arī slavenajam reperim Kanjem Vestam un Kimai Kardašjanai, akrisei Dženiferai Anistonei, mūziķu pārim Bejonsai Noulzai un Jay Z, kā arī uzņēmējam Īlonam Maskam.

Tikmēr lielākais šobrīd aktuālais ugunsgrēks Kalifornijā, kas nodēvēts par "Tomasu", pārņēmis mežus, krūmājus un apdzīvotas vietas jau vairāk nekā 365 kvadrātkilometru platībā un iznīcinājis vismaz 150 mājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!