Foto: Aizsardzības ministrija
Piektdien Lietuvā noslēdzās starptautiskās speciālo operāciju spēku mācības “Flaming Sword 2017”, kas ir vērienīgākās šāda tipa mācības Baltijas reģionā, portālu “Delfi” informēja Latvijas Aizsardzības ministrijā.

Mācības, kurās piedalījās arī Latvijas Speciālo uzdevumu vienība un zemessargi, noritēja no 1. līdz 19. maijam. “Flaming Sword” noslēgumu apmeklēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālmajors Leonīds Kalniņš un Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Ainārs Ozoliņš, informē kapteine Sandra Brāle.

Apvienotās speciālo operāciju spēku mācības „Flaming Sword“ pirmo reizi pēc Lietuvas bruņoto spēku Speciālo operāciju spēku iniciatīvas notika 2012. gadā. Latvijas un Lietuvas sadarbību speciālo operāciju jomā ilustrē Latvijas karavīru dienests Lietuvas speciālo operāciju spēku kaujas grupas „Aitvaras“ sastāvā starptautiskajā operācijā Afganistānā.

“Latvijas un Lietuvas sadarbība aizsardzības jomā vienmēr ir bijusi ļoti cieša,” uzsver ministrijā. “Līdz ar Baltijas valstu neatkarības atgūšanu aizsākās arī militārā sadarbība starp sauszemes, gaisa, jūras un speciālo operāciju spēkiem, tādējādi sekmējot spēku un resursu savietojamību.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!