Foto: AFP/Scanpix/LETA

Uz ziemeļiem no Losandželosas plosās plašs savvaļas ugunsgrēks, kurš atzīts par lielāko pilsētas vēsturē, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Liesmas sāka izplatīties piektdien, piespiežot slēgt tuvumā esošos ceļus un evakuēties aptuveni 730 māju iemītniekiem pie kalniem Bērbankā un Glendeilā.

Losandželosas mērs Ēriks Garseti paziņojis, ka liesmas izdedzinājušas jau 2000 hektāru plašu teritoriju, kā arī nosauca ugunsgrēku par lielāko pilsētas vēsturē. Mēra paustajam piekrita arī Losandželosas Ugunsdzēsības departamenta vadītājs Ralfs Teraza, precizējot, ka pēdējais nozīmīgais ugunsgrēks reģionā plosījies pirms 30 gadiem.

Teraza skaidroja, ka dzēšanas darbus apgrūtina mainīgie laikapstākļi un vējš, kuram mainot virzienu, ugunsdzēsēji ir spiesti pielāgot dzēšanas taktiku, jo liesmu apdraudēti kļūst pavisam citi nekustamie īpašumi.

Liesmu dzēšanā ir iesaistīti vairāk nekā 500 ugunsdzēsēji. Vēl 100 ugunsdzēsēji atsaukti no Hjūstonas, kur glābēji bija devušies palīgā cīnīties ar plūdu radīto postažu.

Par spīti ugunsgrēka apjomam līdz šim nav ziņu par bojā gājušajiem vai cietušajiem. Liesmas ir izpostījušas tikai trīs ēkas. Taču bažas raisa piesārņotā gaisa ietekme uz Losandželosas iemītnieku veselību.

Vienlaikus plaši savvaļas ugunsgrēki plosās arī Montānas un Vašingtonas štatos, kur izsludināts ārkārtas stāvoklis un evakuēti tūkstošiem cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!