Abi piloti gājuši bojā, kad neliela lidmašīna piektdien Nepālā veica avārijas nolaišanos, bet visi deviņi pasažieri, kas atradās lidmašīnā, izdzīvoja, paziņoja lidostas amatpersona.

Pagaidām nav skaidrs negadījuma iemesls. Negadījums notika divas dienas pēc tam, kad turbopropellera lidmašīna "Twin Otter" avarēja Nepālas kalnos un gāja bojā visi 23 cilvēki, kas tajā atradās.

"Helikopters ir nolaidies notikuma vietā, lai veiktu glābšanas darbus. Abi piloti ir gājuši bojā, deviņi pasažieri ir ievainoti," informēja Katmandu Tribhuvana starptautiskās lidostas preses pārstāvis Bhola Prasads Guragains.

Guragains norādīja, ka lidmašīna nolaidās "līdzenā teritorijā", bet, kā šķiet, guva triecienu priekšpusē, kur atradās piloti. "Mēs mēģinām iegūt plašāku informāciju," viņš sacīja.

Aviokompānijas "Kasthamandap Air" lidmašīna ar deviņiem pasažieriem un diviem pilotiem pacēlās no Nepalgundžas lidostas, kas atrodas apmēram 300 kilometrus uz rietumiem no Katmandu. Tā bija ceļā uz Džumalu valsts kalnainajos tālajos rietumos.

Gaisa satiksme Nepālā ir iecienīta, jo kalnainajā zemē autoceļi ir vāji attīstīti. Daudzas apdzīvotās vietas, jo īpaši kalnos, ir pieejamas tikai ar kājām vai gaisa satiksmi.

Valsts, kas joprojām atkopjas pēc postošās zemestrīces, kas notika pērn aprīlī, pēdējo gadu laikā ir piedzīvojusi vairākas gaisa satiksmes katastrofas, kas ir negatīvi ietekmējis tūrisma sektoru.

Lielākā daļa katastrofu notikušas pilotu pieredzes trūkuma, sliktās un nepietiekamās lidmašīnu uzturēšanas dēļ.

Eiropas Savienība kopš 2013. gada ir aizliegusi visu Nepālas aviokompāniju lidojumus savā gaisa telpā, jo uzskata to lidmašīnas par nedrošām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!