Foto: Reuters/Scanpix

Šajā nedēļā pastiprināta aktivitāte sākusies Eiropas augstākajā un aktīvākajā vulkānā Etna – no krātera izšaujas pelni un lava, kā rezultātā vairāki tūristi guvuši ievainojumus, ceturtdien informē britu raidsabiedrība BBC.

"Vairāki ir ievainoti - tie guvuši galvas traumas, kā arī nobrāzumus un apdegumus," savā tvitera kontā paziņojusi BBC zinātnes sadaļas reportiere Rebeka Morelle, kas atradusies brīdī, kad sācies vulkāna izvirdums.

Viņa ziņo, ka vulkāns vienu brīdi "uzsprādzis", kā rezultātā tūristu grupa tikusi apmētāta ar karstiem akmeņiem. Morelle informē, ka ievainoti vismaz astoņi cilvēki, no kuriem dažus pat no aktīvā vulkāna evakuējusi glābšanas komanda.

"BBC komandai viss ir kārtībā. Vien gūti daži zilumi un apdegumi. Jāteic, ka tas bija visai biedējoši," Moralles citēto vēsta BBC.

BBC reportierei vulkanologs notikuma vietā pastāstījis, ka tas bijis visbīstamākais incidents, ko viņš piedzīvojis savas 30 gadu karjeras laikā.

Medijs informē, ka šī ir jau trešā reize trīs nedēļu laikā, kad aktivizējies Etnas vulkāns. Savukārt tas ir pirmais vulkāna Etna izvirdums šī gada laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!