Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ziemas vētra, kas atnesusi līdzi arī pamatīgu sniegputeni un aukstumu, ASV radījusi satiksmes haosu, kā arī laupījusi jau 17 cilvēku dzīvības, ceturtdien ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Ceturtdien ASV atcelti vairāk nekā 3300 lidojumu reisu, jo sniegputenis pamatīgi skāris Ņujorku, kā arī Kanādas austrumus.

Bostonā kopumā varētu uzsnigt pat 45 centimetru bieza sniega sega, bet tikmēr Ņujorkā varētu uzsnigt apmēram 30 centimetri, liecina sinoptiķu prognozes. Vētra jau tiek saukta par "ciklonu - bumbu", kurš arī nedēļas nogalē turpinās Ziemeļamerikas austrumu daļu.

Atsaucoties uz ziņu aģentūras "Associated Press" informāciju un datiem, aukstums laupījis jau 17 cilvēku dzīvības.

Aukstā laika dēļ ASV jau daudzviet ir slēgtas skolas, kā arī citas iestādes. Savukārt ASV dzelzceļa operators "Amtrak" samazinājis braucienu skaitu, bet starptautisko autobusu braucieni ir atcelti.

Arī satelītattēlos iemūžināts "ciklons - bumba", kas uzņem apgriezienus ASV.

This morning's #GOESEast view of the powerful #BombCyclone as it batters the East Coast with heavy snow and strong winds. #noreaster #blizzard2018. More satellite imagery: https://t.co/mbgRYot60A pic.twitter.com/qblv8x5QcM
— NOAA Satellites (@NOAASatellites) January 4, 2018

Savukārt kāda sociālo tīklu lietotāja padalījusies ar video no Mičiganas, kur gaiss ir tik auksts, ka pat pūstie burbuļi sastingst gaisā. Kā vēsta video autore, Mičiganā termometra stabiņš noslīdējis līdz -14 grādiem.

Another cool video. Freezing bubbles in Michigan where it was 14 degrees. Video courtesy: Christopher Sallaz #coldweather #hardfreeze #cold pic.twitter.com/5VDhyWcxlJ— Mayra Moreno ABC13 (@MayraABC13) January 4, 2018

Jau ziņots, ka pamatīgais sals nav saudzējis arī uz ASV un Kanādas robežas esošo Niagāras ūdenskritumu, kura apkārtne spelgoņa laikā sākusi sastingt.

Kā vēsta ārzemju mediji, janvārī pastāv liela iespēja, ka 50 metru augstais un 1500 metru platais ūdenskritums varētu pilnībā aizsalt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!