Foto: AFP/Scanpix/LETA

Parīzes ielās izgājušas simtiem karavīru sievas, kuras protestē pret savu vīru nožēlojamajiem un nepieņemamajiem darba apstākļiem, sestdien ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Protesta akciju rīkojusi grupa "Angry Soldiers' Wives" ("Dusmīgās karavīru sievas"), kurā kopumā ir vismaz 5200 dalībnieku.

Grupas pārstāvji norādījuši uz to, ka karavīriem jāstrādā nepieņemamos apstākļos, proti, angāri ir mitri, bet dažos no tiem ir prusaki un utis.

Medijs "Le Figaro" atzīmē, ka protesta akcijā Parīzē bijuši vismaz 500 cilvēki.

Kopš 2015. gada janvāra, kad satīra žurnāla "Charlie Hebdo" redakcijā iebruka uzbrucēji, kas nogalināja 10 redakcijas darbiniekus un divus policistus, Francijas valdība norīkoja vismaz 7000 karavīriem apsargāt publiskās vietas un pasākumus, atgādina BBC.

Savukārt šo piektdien kāds karavīrs operācijas laikā Francijā izdarījis pašnāvību, atsaucoties uz Fracijas mediju ziņoto, informē BBC.

Sievas un viņu atbalstītāji protesta laikā pieprasījušas arī lielāku atbalstu karavīru ģimenēm, kuras cieš no posttraumatiskā stresa sindroma.

"Mēs jūtamies bezpalīdzīgas. Mēs nezinām, kā tikt galā ar šo stāvokli, kā atbalstīt mūsu vīriešus," norādījusi sieviete, kuras vīrs cieš no posttraumatiskā stresa sindroma, kad atgriezies no Afganistānas.

Sievietes arī norādījušas uz problēmām armijas maksājumu sistēmā. Tās vēsta, ka problēmas sagādājot tas, ka karavīriem kļūdaini tiek samaksāts atalgojums, kas iedzen ģimenes parādos, jo pēc tam kļūdainā nauda ir jāatgriež atpakaļ.

Medijs atgādina, ka šāds gājiens seko pēc tam, kad aprīlī bija piketam bija sarosījušās policistu sievas, kuras arī gājušas gājienā, lai cīnītos pret netaisnībām likumsargu darba vidē. Toreiz gājienu rīkojusi grupa "Angry Police Wives" ("Dusmīgās policistu sievas").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!