Foto: AFP/Scanpix

Pēc ASV prezidenta Donalda Trampa paziņojuma par ASV izstāšanos no Parīzes klimata līguma, daudzviet pasaulē pie ASV vēstniecībām un citviet pulcējušies protestētāji, lai paustu neapmierinātību ar šādu Trampa lēmumu.

Vācijas galvaspilsētā Berlīnē protestētāji bija pulcējušies pie Brandenburgas vārtiem, iepretim ASV vēstniecībai. Sanākušajiem rokās bija dažādi plakāti, tostarp ar uzrakstiem "Pilnīgs zaudētājs! Cik skumji!" un "Planēta Zeme pirmā".

Savukārt Bernē, Šveicē, protestētāju vidū bijuši arī pingvīnu kostīmos tērpti aktīvisti, kuri turējuši plakātus ar uzrakstiem: "Pingvīni – bezpajumtnieki meklē ledu."

Tramps izstāšanos no līkuma pamatojis ar ekonomisko tā neizdevīgumu ASV un skaidrojis, ka Parīzes līguma dēļ daudzi amerikāņi zaudētu darbu un tas "nav tas, kas mums vajadzīgs". Tāpat viņš paudis pārliecību, ka līgums ir izdevīgs Ķīnai un Indijai, atkārtoti uzsverot, ka vienošanās ASV ir ekonomiski neizdevīga.

Tāpat Tramps paziņojis par plāniem atvērt jaunas ogļraktuves divos ASV štatos – Rietumvirdžīnijā un Pensilvānijā. Viņš arī solījies, ka ASV būs "tīrākā un videi draudzīgākā valsts uz Zemes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!