Foto: Reuters/Scanpix

Pēc trešdien Londonā notikušā ugunsgrēka, kas pilnībā pārņēma 24 stāvu namu, vēl aizvien daudzi cilvēki ir bezvēsts pazuduši, vēsta raidsabiedrība BBC.

Patlaban oficiāli ir apstiprināta 17 cilvēku nāve. 65 cilvēki nogādāti slimnīcās, bet ugunsdzēsēji arī ceturtdien turpina darbu, lai pilnībā likvidētu ugunsgrēku. 18 no hospitalizētajiem ir kritiskā stāvoklī.

Bez pajumtes palikuši desmitiem cilvēku, kam pagaidu naktsmītnes ierīkotas dažādos sabiedriskos namos un brīvprātīgo mājās.

Tikmēr pie izdegušā nama gulst ziedi, tiek iedegtas sveces un atstāti līdzjūtības apliecinājumi.

Valsts premjerministre Terēza Meja solījusi pilna apmēra izmeklēšanu. Tiek pieļauts, ka tiks pārskatītas arī ugunsdrošības regulējums, jo viegli uzliesmojošie elementi, kas izmantoti pērn veiktajā ēkas renovācijā pēc postošiem ugunsgrēkiem dažās valstīs jau ir aizliegti. Tāpat arī fakts, ka 120 dzīvokļu ēkā bija tikai viena izeja, daudzviet neatbilstu drošības standartiem. Arī ēkas apsaimniekotāju atbildība, visticamāk, tiks izvērtēta, jo cietušā nama iedzīvotāji iepriekš cēluši trauksmi par zemajiem ugunsdrošības standartiem celtnē.

Jau ziņots, ka ugunsgrēkā, kas naktī uz trešdienu izcēlās Lielbritānijas galvaspilsētas augstceltnē, bojā gājuši vismaz 17 cilvēki. Sagaidāms, ka bojāgājušo skaits, visticamāk, augs, glābējiem iekļūstot aizvien jaunos stāvos, kur tas pagaidām nav bijis iespējams, pieļauj Lielbritānijas policija.

Augstceltnas "Grenfell Tower" ceturtajā stāvā ugunsgrēks sākās īsi pirms pulksten 1 pēc vietējā laika. Īsā laikā liesmas un biezi dūmi bija pārņēmuši visu celtni.

Atsaucoties uz aculieciniekiem, mediji ziņo, ka no degošās 24 stāvu ēkas, kurā dzīvojuši 400 līdz 600 cilvēki, daudzi nav izkļuvuši laikus, bijuši redzami pie logiem un saukuši pēc palīdzības. Tiek ziņots arī par vairākiem, kuri izlekuši pa logu. Kāda sieviete pa logu izmetusi zīdaini, ziņo "Sky News".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!