Foto: AP/Scanpix
Madridē pirmo reizi pēdējo 35 gadu laikā tika pārtraukta korida, kas notika "Las Ventas" arēnā, – tradicionālo vēršu cīņu gaitā trīs matadori guva nopietnus ievainojumus.

Visvairāk cieta matadors Davids Mora, kurš arēnā izgāja pirmais. Saniknotais vērsis ar ragu iebadīja viņam kājā, pie kreisā gurna atstājot vismaz 30 centimetrus dziļu rētu. Pēc mediķu vārdiem, ievainotajam toreadoram bija nepieciešama operācija un divas asins pārliešanas.

Savukārt otrais toreadors Antonio Nazare, izpildot kādu triku, guva ceļgala traumu un arī tika hospitalizēts. Tas pats vērsis, kas savainoja Nazari, ar ragu iebadīja arī pēdējam matadoram Saulam Himenesam Fortesam.

Rezultātā vairs nepalika neviena matadora, kurš cīņas varētu turpināt, tāpēc tās nācās pārtraukt. Spānijas vēsturē šis ir pirmais koridas pārtraukšanas gadījums kopš 1979. gada, kad tajā pašā arēnā tika savainoti divi matadori.

Korida ir ļoti sena spāņu tradīcija: ik gadu valstī notiek vismaz 2000 vēršu cīņu, kas nereti beidzas ar toreadoru traumām (pazīstamākais gadījums ir ar toreadora Huana Hosē Padiljas izbadīto aci), bet vienmēr - ar vēršu nāvi.

Vēršu cīņu pretinieki šo nodarbi sauc par barbarisku un jau kopš pagājušā gadsimta beigām cenšas panākt tās aizliegšanu, uzsverot, ka korida grauj Spānijas kā civilizētas valsts imidžu. Tāpat viņi norāda, ka vērši vienmēr iet bojā ārkārtīgās mokās.

Kanāriju salās koridu aizliedza XX gadsimta deviņdesmitajos gados, bet Katalonijā - 2012. gadā. Pārējie Spānijas reģioni ar lēmumu nesteidzas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!