Foto: AFP/Scanpix/LETA

Indijas dienvidu štatā Keralā musonu lietusgāžu izraisītajos plūdos bojāgājuši vismaz 324 cilvēki, ziņo "BBC".

Tikai pēdējo desmit dienu laikā vien plūdi un zemes nogruvumi ir prasījuši 164 cilvēku dzīvības. Keralā šie ir postošākie plūdi pēdējā gadsimta laikā, apliecinājušas amatpersonas.

Glābšanas darbos iesaistīti ap tūkstoš armijas darbinieku, bet ap diviem tūkstošiem cilvēku ir nācies pamest savas mājas un meklēt patvērumu 1500 pagaidu nometnēs, paziņojumā teica valdības pārstāvji. Glābšanas darbus apgrūtina izskalotie ceļi un ierobežotās transporta iespējas. Līdz sestdienai ierobežota arī Kočīnas pilsētas lidostas darbība.

Valdība aicinājusi cilvēkus uzturēties redzamās vietās, piemēram, uz māju jumtiem, lai viņus ar gaisa spēku palīdzību varētu izglābt. Ar helikoptera palīdzību cilvēkiem tiek piegādātas arī glābšanas vestes un laivas, kā arī ar speciālu vilcienu pilsētai tiek piegādāts dzeramais ūdens.

14 Keralas apgabalos ir slēgtas skolas, dažos no tiem ir liegta arī tūristu iebraukšana.

Vairākas lauksaimniecības industrijas ir apdraudētas, applūstot vietējām kafijas, tējas un garšvielu plantācijām.

Patlaban pilsētā oficiālā vizītē ir devies Indijas premjerministrs Narendra Modi, lai apsekotu plūdu skartās vietas un pieņemtu turpmākās rīcības plānu.

Lietusgāzes Keralā turpinās kopš augusta sākuma un turpmākās laika prognozes liecina, ka tuvākās dienās pilsētā gaidāma spēcīga vētra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!