Vairāk nekā 1200 policistu un drošības spēku darbinieku pirmdien sākuši migrantu evakuāciju no tā dēvētajiem "Džungļiem" Francijas ziemeļu pilsētā Kalē, vēsta raidsabiedrība BBC.

Francijas varasiestādes norāda, ka "Džungļos" šobrīd mīt ap 7000 migrantu, taču humānās palīdzības organizācijas lēš, ka patiesais migrantu nometnē dzīvojošo skaits sasniedz 10 000 cilvēku.

Agrā pirmdienas rītā pie uzņemšanas punktiem bija izveidojušās prāvas migrantu rindas, novēroja BBC žurnālists. Pēc pārbaudēm viņus ar 145 autobusiem plānots nogādāt apmēram 300 pagaidu uzņemšanas centros, kas izkaisīti pa visu Franciju.

Taču pastāv iespēja, ka daļa migrantu atteiksies no evakuācijas, jo joprojām cer nokļūt Lielbritānijā. Mediji nereti vēsta par gadījumiem, kad migranti cenšas iekļūt kravas automašīnās, kas ar prāmi vai vilcienu dodas pāri Lamanšam uz Lielbritāniju.

Tikmēr Lielbritānija ir sākusi uzņemt pirmos no aptuveni 1300 bērniem, kuri "Džungļos" mitinās pieaugušo nepavadīti. Labdarības organizācijas sniedz palīdzību Francijas varasiestādēm, veicot intervijas ar nometnē dzīvojošajiem nepilngadīgajiem, cenšoties apzināt nākamos uz Lielbritāniju nosūtāmos bērnus.

Otrdien migrantu nometnē ar tehniku tiks nojauktas palikušās teltis un cita izveidotā pajumte. Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs norādīja, ka nevēlas pielietot spēku, taču, ja migranti pretosies evakuācijai, vai nevalstiskās organizācijas radīs problēmas, policija būs spiesta iejaukties. "Džungļu" nojaukšanas operācija prasīs trīs dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!